Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας, έφτασε η Ουλμ που υπερασπίστηκε την έδρα της με το 83-72 επί των Φράπορτ Σκαϊλάινερς. Η τελική επικράτηση, πάντως, δεν ήταν τόσο εύκολη για τους γηπεδούχους, καθώς έπρεπε πρώτα να ανατρέψουν διαφορά έξι πόντων, με κάτι λιγότερο από 5.5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης.

Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα της Φρανκφούρτης ήταν μπροστά στο σκορ με 58-64, χάρη σε δύο ελεύθερες βολές του Μόρισον. Ένα σερί 8-0 από πλευράς γηπεδούχων, τους έδωσε το προβάδισμα και την απαραίτητη ώθηση, για να «καθαρίσουν» το ματς, αφού ακολούθησε μετά το 68-67 από 1/2 βολές του Θίοντορ, ένα νέο σερί 9-0, χάρη στο οποίο η Ουλμ προηγήθηκε με διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με όλα ουσιαστικά να τελειώνουν εκεί, αφού απέμεναν ακόμη 76 δευτερόλεπτα (77-67). Το τέλος του αγώνα αποδείχθηκε τυπική διαδικασία και οι νικητές έχουν ευκαιρία ακόμη και να «σκουπίσουν» την ημιτελική σειρά, αφού το επόμενο ματς διεξάγεται σε τέσσερις μέρες (28/5) στην Φρανκφούρτη.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Ογκάστιν Ρούμπιν, με 33 πόντους, 7/9 σουτ, 17/20 βολές και 6 ριμπάουντ, ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά. Από την πλευρά των ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιοχάνες Βόιτμαν με 12 πόντους.

Κι αφού προέβησαν σε νέο θρίαμβο οι παίκτες της Ουλμ, είναι λογικό να πανηγυρίζουν με… όποιο τρόπο θέλουν!