«Διπλό» με ανατροπή κατάφερε να πάρει στο Μόναχο η Μπάμπεργκ, επικρατώντας με 90-76 της Μπάγερν Μονάχου κι έχοντας πια το απόλυτο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και του για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή Νίκου Ζήση, πραγματοποίησε το 2-0, με το επόμενο παιχνίδι να είναι στην έδρα της (29/5) και την ίδια να έχει την ευκαιρία να «σκουπίσει» τη σειρά.

Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, όταν στο ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν με διαφορά εννέα πόντων (43-34). Η απόσταση αυτή, όμως, εξαλείφθηκε σχεδόν ολόκληρη στην τρίτη περίοδο (62-60), με την Μπάμπεργκ να ολοκληρώνει την ανατροπή της στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με ένα «σαρωτικό» επιμέρους σκορ 14-30, κατάφερε να «καθαρίσει» την αναμέτρηση και, πιθανότατα, ολόκληρη τη σειρά, συνεχίζοντας μια τρομερή σεζόν, η οποία τη βρήκε να παλεύει μέχρι τέλους για την πρόκρισή της στα playoffs της Ευρωλίγκα και μπορεί να χαρακτηριστεί από την υπεράσπιση του τίτλου της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Τρομερός για τους νικητές ήταν ο Μπραντ Ουοναμέικερ με 28 πόντους, 8/10 σουτ και 13/14 βολές, ενώ ο πρώην πια αρχηγός της Εθνικής ομάδας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 6/11 σουτ και 8/8 βολές. Οι 16 του Αντόν Γκαβέλ και οι 14 των Μπράις Τέιλορ, Πολ Ζίπσερ, δεν αρκούσαν στην Μπάγερν.