Στην τελευταία μέρα της 4ης αγωνιστικής του Γερμανικού Πρωταθλήματος στα δύο πιο σημαντικά ματς η Βόνη και η Όλντεμπουργκ πήραν δύσκολες εντός έδρας νίκες απέναντι σε Τούμπινγκεν και Γκέντιγκεν αντίστοιχα. Η Βόνη νίκησε την Τούμπιγκεν εύκολα με 81-67, ενώ η Όλντενμπουργκ την Γκέντιγκεν με 76-64.

Στο πρώτο μέρος του ματς, η Βόνη δεν ήταν καλή και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να είναι μία «ανάσα» μακριά στο σκορ (37-36) όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Όμως όλο το ματς άλλαξε στο δεύτερο μέρος, όπου οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνα τους και παράλληλα βρήκαν καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Σημείο «κλειδί» στο ματς ήταν η αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου όπου η διαφορά πήγε στους 15 (66-51) και εκεί τέλειωσαν όλα και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 81-67. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Σλινς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Γκάμπλε που έκανε double double με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Τούμπιγκεν ξεχώρισε ο Φίλμορ με 18 πόντους. 

Στο άλλο σημαντικό ματς της ημέρας, η Όλντεμπουργκ αιφνιδιάστηκε από την σκληρή άμυνα της Γκέτιγκεν και δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και να βρεθεί πίσω (28-30) στο το τέλος του ημιχρόνου. Όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς, αφού πήραν προβάδισμα με 50-41. Στο τελευταίο μέρος του ματς οι άμυνες σταμάτησαν να παίζουν άμυνα και αυτό έκρινε τον αγώνα υπέρ της Όλντενμπουργκ με 76-64. Καλύτεροι για τους γηπεδούχους ήταν ο Κβάλε με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα και ο Κράμερ με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα. Από την πλευρά της πολύ καλής Γκέτιγκεν έκανε τη διαφορά ο Έθερτον με double double (14π.-10ριμπ.).

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Τζένα-Μπάγιερουθ 76-79

Μπραουνσβάιγκ-Λούντβιγκσμπουργκ 84-91