Τη σημασία της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή μάλιστα που στον πάγκο του θα κάθεται ο Τσάβι Πασκουάλ, επεσήμανε ο Σέρχιο Γιουλ. Ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, που σήμερα (15/11) έκλεισε τα 29 του χρόνια, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Νικ Καλάθη και το ρόλο που κατέχει, καθώς και το συναπάντημα με τους άλλοτε συμπαίκτες του, τον Γιάννη Μπουρούση και τον Κέι Σι Ρίβερς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό το ματς και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά το μυαλό μας γιατί θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι της Ευρώπης, με τους αντίπαλούς μας να είναι ενισχυμένοι με έναν προπονητή που μας γνωρίζει καλά. Θα είναι ένας “πόλεμος”. Στην έδρα μας πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός πάντα παίζει στο όριο του φάουλ. Ο Τσάβι Πασκουάλ μας ξέρει και σίγουρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε κάτι ξεχωριστό, να είμαστε έτοιμοι». 

Για τον Νικ Καλάθη και την μετα – Διαμαντίδη εποχή: «Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις έναν παίκτη όπως ο Διαμαντίδης, που είναι ένας θρύλος του μπάσκετ. Ο Καλάθης, όμως, τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι ο “παίκτης – κλειδί”, έχει πολλά λεπτά και κάνει διαφορετικές δουλειές για την ομάδα του. Προσπαθεί να μην φαίνεται τόσο η απουσία του Διαμαντίδη». 

Για το δύσκολο πρόγραμμα: «Τα καταφέρνουμε καλά, το πρόγραμμα είναι ίδιο για όλους. Μερικές φορές δεν έχεις τον χρόνο που θες να προετοιμάσεις τα ματς. Έχουμε καλό σταφ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε». 

Για το γεγονός ότι θα παίξει κόντρα στους πρώην συμπαίκτες του, τον Κέι Σι Ρίβερς και τον Γιάννη Μπουρούση: «Είναι πάντα ξεχωριστό να βλέπεις παίκτες που παίξατε μαζί παλαιότερα. Πλέον, όμως, είναι στην αντίπαλη μεριά. Ο κόσμος θα τους καλωσορίσει, είμαι σίγουρος. Είχαν επίδραση στην ομάδα, είναι παίκτες που μας βοήθησαν να πάρουμε τίτλος και το αξίζουν». 

Για τα σουτ στο φινάλε του χρόνου: «Όταν τα έχεις πάει καλά και έχεις βάλει τέτοια σουτ στο τέλος μιας επίθεσης ή του δεκαλέπτου, η αντίπαλη άμυνα σε προσέχει περισσότερο και εσύ πρέπει να βρεις την καλύτερη επιλογή για την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως αν βρω λίγο χώρο, θα σουτάρω. Αλλά, μια άλλη φορά, το παιχνίδι είχε βγει έτσι που στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχα δώσει πάσα στον Ντόντσιτς».

Wishing @23llull a happy 29th Birthday!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης EuroLeague Basketball (@euroleague) στις