Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να επικράτησε με σχετική άνεση στο χθεσινό ντέρμπι του ισραηλινού πρωταθλήματος απέναντι στην Χάποελ Τελ Αβίβ, αλλά η συμπεριφορά του Γκάι Πνίνι έχει φέρει έντονο… προβληματισμό στο στρατόπεδο των “κυανοκίτρινων”. Ο γκαρντ/φόργουορντ της “ομάδας του λαού” κατηγορείται από τον Τζόναθαν Σκιόλντεμπραντ ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τον καθύβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς που περνούν τα όρια του “trash talk”.

Ο Σουηδοϊσραηλινός φόργουορντ της Χάποελ μέσω επίσημης έγγραφης τοποθέτησής του στην ιστοσελίδα της ομάδας του τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα: “Ενώ με μάρκαρε, ο (Γκάι) Πνίνι με αποκάλεσε Ναζί, ευχήθηκε να πάθω καρκίνο στον εγκέφαλο εγώ και ο πατέρας μου και στη συνέχεια με “στόλισε” με ουκ ολίγες βρισιές”, και συνέχισε:

“Στην αρχή νόμισα ότι κατάλαβα λάθος, αλλά (ο Πνίνι) συνέχισε αυτές τις φυλετικές διακρίσεις καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είναι ανήκουστο ο αρχηγός της Μακάμπι Τελ Αβίβ να με κατηγορεί και να με βρίζει με τέτοιο τρόπο. Μιλάμε για έναν διεθνή Ισραηλινό παίκτη ο οποίος με αποκάλεσε Ναζί; Απαράδεκτο“!

Οι αρχές του Ισραήλ έχουν ξεκινήσει, ήδη, να ερευνούν την υπόθεση καθώς τα λεγόμενα του παίκτη της Χάποελ Τελ Αβίβ έρχονται να επιβεβαιώσουν τηλεοπτικά πλάνα που “έπιασαν” τον Πνίνι εν ώρα… εργασίας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λιμόρ Λιβνάτ, δεν άφησε την υπόθεση να περάσει απαρατήρητη καθώς θέλοντας να δώσει το στίγμα του και να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη συνέχεια των επίσημων ενεργειών από πλευράς κράτους δήλωσε:

“Υποτιμώ τη συμπεριφορά του αρχηγού της Μακάμπι, Γκάι Πνίνι, στο χθεσινό ντέμρπι. Ξεπέρασε τα όρια και τις κόκκινες γραμμές του αθλητικού πνεύματος και απευθύνω έκκληση για άμεσες και σοβαρές συνέπειες στον παίκτη“!