Ο Ιταλός διεθνής Ντανίλο Γκαλινάρι μίλησε στο σαιτ της ιταλικής ομοσπονδίας για το επικείμενο Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στη χώρα του και τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πρέπει να υποτιμήσει κανέναν και ότι η Ελλάδα και η Κροατία έιναι οι πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά. Επίσης μίλησε και για τον Νάντο Τζεντίλε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δουλεύουμε καλά. Όλα είναι θετικά, καθώς είμαστε πλήρεις και έτοιμοι για αυτή την πρόκληση. Έχουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά αυτό θα έχει γίνει μέχρι τις 4 Ιουλίου. Ο Μεσίνα και ο Πιανιτζάνι είναι δύο διαφορετικοί προπονητές, αλλά στο τέλος μετράνε οι παίκτες που είναι στο παρκέ και πρέπει να αποδείξουμε πως θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζω για τον Μεσίνα, καθώς είχε προπονήσει τον πατέρα μου, αλλά έχει αλλάξει τον τρόπο του από τότε. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι οι πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά, όμως δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν, καθώς όλοι οι αντίπαλοι έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας. Για να κάνεις τη διαφορά θα πρέπει να μείνεις ήρεμος και να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου, γιατί παίζεις στην έδρα σου».

Για τον Τζεντίλε: «Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τον Τζεντίλε να παίξει στο NBA. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν καταφέρει να κάνει το μεγάλο βήμα και να αγωνιστεί στο πιο όμορφο και δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου».