Επιστολή προς τις ισπανικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Eurocup απέστειλε ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, απειλώντας τες  πως θα υποστούν όλες τις νόμιμες κυρώσεις εφόσον επιμείνουν στην απόφασή τους!

H FIBA είναι έτοιμη για τη διεξαγωγή του Basketball Champions League, έχοντας γνωστοποιήσει τόσο τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη νεοσύστατη διοργάνωση, όσο και το πρόγραμμα της πρώτης φάσης. Ωστόσο, η κόντρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας  με την Ευρωλίγκα καλά… κρατεί, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα.

Σήμερα, λοιπόν, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας απέστειλε επιστολή στις έξι ισπανικές ομάδες  (Μπιλμπάο, Γκραν Κανάρια, Φουενλαμπράδα, Μούρθια, Μάλαγα, Βαλένθια) που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, πως, σε περίπτωση που επιμείνουν στην απόφαση αυτή, θα υποστούν όλες τις νόμιμες κυρώσεις.

«Έχουμε υποβάλει αίτημα στις νομικές υπηρεσίες μας, με το χαρακτήρα του επείγοντος, να μας ενημερώσουν για την πειθαρχική διαδικασία που μπορεί να κινήσει εναντίον σας η Ισπανική Ομοσπονδία για τη δήλωση συμμετοχή σας σε αυτή τη διοργάνωση», αναφέρται χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή του Χόρχε Γκαρμπαχόσα.