Ο Πάου Γκασόλ προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ που θα τον βρει στους Σπερς, δηλώνοντας ότι στόχος του είναι το πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός σέντερ τράβηξε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων στην Media Day των Σπερς, το οποίο είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά πήγε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Τιμ Ντάνκαν με την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Όμως ο Γκασόλ δεν θέλει να τον βλέπουν ως αντικαταστάτη του Ντάνκαν λέγοντας πως: «Θα ήταν τέλειο να έπαιζα μαζί με τον Τιμ, αλλά τα πράγματα συμβαίνουν για ένα λόγο. Ελπίζω να βρίσκεται εδώ τριγύρω γιατί έχω πολλά να μάθω από αυτόν. Δεν είμαι εδώ για να “γεμίσω τα παπούτσια” του, αλλά να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μαζί με τα παιδιά που βρίσκονται. Ξέρετε τι θέλουμε; Έναν τίτλο».

Στην συνέχεια ο νέος σέντερ της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς είπε για τους Σαν Αντόνιο Σπερς: «Είναι σπουδαίο που βρίσκομαι εδώ. Εκμεταλλεύτηκα μία σπουδαία ευκαιρία για να γίνω μέρος της οικογένειας των Σπερς. Να μάθω και να δω γιατί αυτός οργανισμός ήταν και παραμένει εκπληκτικά καλός και σταθερός όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από αυτά τα δεδομένα θα προσπαθήσω να συνεισφέρω και να δούμε που θα φτάσουμε. Αυτή η ομάδα είναι μοναδική. Από όσο γνωρίζω, πολλοί άλλοι οργανισμοί προσπαθούν να τους αντιγράψουν και για αυτό προσλαμβάνονται τόσοι πολλοί από το “σταφ” τους. Εδώ υπάρχει πολύ εμπειρία, εμπειρία πρωταθλητισμού και αυτό κάνει τα πάντα μοναδικά».

Τέλος για τον Τόνι Πάρκερ δήλωσε: «Νομίζω πως την πρώτη φορά που αναμετρηθήκαμε ήταν 15 και εγώ 18 χρονών».