Με μία επιβλητική παρουσία στο Καζάν, η Γκραν Κανάρια κατάφερε να αποσπάσει από την Ούνικς σπουδαίο «διπλό», καταφέρνοντας μάλιστα να γυρίσει στην Ισπανία με τη διψήφια διαφορά που της δίνει το τελικό 70-83. Οι παίκτες του Άιτο Ρενέσες, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το «κενό» που δημιουργεί στην επιθετική λειτουργία των αντιπάλων τους, η απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ και με εξαιρετική προσήλωση στην άμυνα που έδωσε ουσιώδεις λύσεις στην άλλη πλευρά του γηπέδου, φεύγουν θριαμβευτές από τη Ρωσία, έτοιμοι για… τον τελικό του Eurocup.

Από την αρχή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους, με το σκορ να είναι ήδη στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, στο 4-16. Μέχρι το τέλος της περιόδου, η εικόνα δεν είχε αλλάξει, με την Γκραν Κανάρια να αποδίδει εξαιρετικά και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 11-26. Στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, παρακολουθήσαμε μία φιλότιμη προσπάθεια από την πλευρά των παικτών του Εβγκένι Πασούτιν, να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με τους Μπίκοφ, Τζέρελς, Καϊμακόγλου και Ουάιτ να τραβούν «κουπί», προκειμένου να καλύψουν την απώλεια του Λάνγκφορντ, αλλά έδειχναν εξαιρετικά μόνοι τους, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Με αυτόν τον τρόπο, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν παρά να μειώσουν τη διαφορά μέχρι τους επτά πόντους. στα μέσα της τρίτης περιόδου (47-54), με την Γκραν Κανάρια να έχει πάντα τις απαντήσεις, ώστε η διαφορά να μη μειωθεί περαιτέρω. Οι πρωταγωνιστές της Ούνικς, έμειναν κάποια στιγμή από δυνάμεις, και αυτό ήταν ένα στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί, με αποτέλεσμα να συμπληρώσουν τον αγώνα σε διψήφιο αριθμό και να έχουν πλέον πολύ ισχυρό προβάδισμα.

Δεκάλεπτα: 11-26, 34-43, 55-64, 70-83

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Ουάιτ 11, Μπίκοφ 17 (2/3 τρίποντα, 8 ασίστ), Λικχοντέι, Πάνιν, Γκουμπάνοφ, Καϊμακόγλου 9 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αντίποφ 3 (1), Φρειμάνις 8 (2), Καμπίροφ, Φίσερ 4, Τζέρελς 15 (1)

Γκραν Κανάρια (Ρενέσες): Όλιβερ 2, Νιούλι 12 (1), Ουρτασούν 8 (2), Μπέλας 9 (9 ασίστ), Μπάεζ 12 (1), Κεντάλ 8 (6 ριμπάουντ), Πάουλι, Ταβάρες 12 (11 ριμπάουντ), Κούριτς 9 (3), Ο’ Λίρι 11 (1),