Τα πρώτα του βήματα ετοιμάζεται να κάνει στο Κολλεγιακό μπάσκετ ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο μικρότερος εκ των αδερφών Αντετοκούνμπο έχει ήδη προτάσεις από ομάδες του Κολλεγίου στα χέρια του και, παράλληλα, έχουν ήδη γίνει αφιερώματα προς τιμήν του.

Ο πρώην προπονητής του στο Dominican High School, Ντέρεκ Μπέργκερ, σε δηλώσεις του είπε ότι έφτασε στο σημείο να μιλάει με πολλούς προπονητές για τον Κώστα, τόνισε ότι έχει καταλάβει πλέον τον Αμερικάνικο τρόπο παιχνιδιού και υποστήριξε ότι ο μικρός θέλει να ξεχωρίσει από τα αδέρφια του.

Αναλυτικά:

“Πριν ξεκινήσει η σεζόν, μιλούσα με 2-3 προπονητές που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Κώστα. Ήδη, όταν φτάσαμε στα μισά της σεζόν, είχα αρχίσει να μιλάω με πολλούς προπονητές από κολέγια όλης της χώρας.

Πιστεύω πως ψάχνει και περιμένει την ιδανική κατάσταση. Έκανε απίστευτη χρονιά και πραγματικά κατανόησε πια τον αμερικανικό τρόπο παιχνιδιού. Κατάφερε να κάνει πολύ καλά πράγματα και στις πλευρές του παρκέ.

Θέλει να είναι επιτυχημένος και θέλει να παίξει άμεσα. Έχει μία επιθυμία που δεν συναντάς εύκολα σε παιδιά τέτοιας ηλικίας. Θέλει να είναι ο εαυτός του. Θαυμάζει τα αδέρφια του, θέλει να ακολουθήσει τα βήματά τους, αλλά δεν θέλει να τον ξέρουν ως αδερφό του Γιάννη και του Θανάση. Θέλει να ξεχωρίσει“.