Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, με στόχο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Βελγίου και σταθμούς του μετρό της, αριθμούν ήδη δεκάδες θύματα και πάνω από 130 τραυματίες. Ανάμεσα στους τελευταίους, δύο μπασκετμπολίστες είχαν την ατυχία να βρεθούν στα επίκεντρα των γεγονότων, με τον παίκτη των Γκεντ Χοκς Σεμπαστιάν Μπεγίν, να βρίσκεται προς το παρόν σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δεύτερος, είναι ο 31χρονος Κριστιάν Μανζανζά. Ο παίκτης της ομάδας του Βατερλώ (πρώτος από αριστερά στην φωτογραφία με την φανέλα της Φλερούς), γλίτωσε το δικό του προσωπικό… Βατερλώ, καθώς βρέθηκε στο σταθμό του μετρό του Μαλμπέεκ, όταν έγινε η έκρηξη στη γραμμή που περνούσε από την εν λόγω στάση. Το αποτέλεσμα, ήταν μερικά εγκαύματα προσώπου, με έναν ξάδερφό του να επιβεβαιώνει ευτυχώς, πως η ζωή του δε διατρέχει κίνδυνο.

«Κατάφερα» να τον βρω μέσω Whatsapp και μου είπε, ότι είχε υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο πρόσωπό του, αλλά και πως η υγεία του δε διέτρεχε κίνδυνο. Το μόνο που απομένει να μάθουμε, είναι αν δεν έχει εσωτερικά εγκαύματα», έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σώθηκαν από… καθαρή τύχη!

Πίσω στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, υπήρξε και μια ολόκληρη ομάδα που είχε την τύχη να μη βρίσκεται μέσα στον χώρο της αναμονής, όπου εξερράγησαν οι βόμβες. Ο λόγος γίνεται για την ομάδα της Αμβέρσας, η οποία ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ιταλία, για τον αγώνα με τη Βαρέζε, στο πλαίσιο των προημιτελικών του FIBA Europe Cup. Μετά το τραγικό συμβάν, απλώς ακολούθησαν τις οδηγίες εκκένωσης του αεροδρομίου, όπως είπε ο αρχηγός της αποστολής Λέο Ντε Ρίκε.

«Η εκκένωση ήταν άψογα οργανωμένη. Δεν υπάρχει πανικός, ούτε χάος. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας από την πλευρά της ομάδας μας», ήταν τα ευχάριστα λόγια του και η πτήση της Αμβέρσας, ασφαλώς ακυρώθηκε. Η ομάδα, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ταξιδέψει αύριο (23/3) με προορισμό το Βαρέζε και το παιχνίδι μετατέθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης (24/3, 19:30).