«Δίδυμους πύργους» θέλει να δημιουργήσει τη νέα περίοδο στην Βαρκελώνη ο Τσάβι Πασκουάλ και για αυτό τον λόγο η Μπαρτσελόνα έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του Τιμπόρ Πλέις.

Ο Γερμανός σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν οι Μπρέντ Όλεσον, Μαρτσελίνιο Χουέρτας και Ματσέι Λάμπε και να μετακομίσει από την Βασκονία στην Καταλονία. Ο 25χρονος σέντερ (2,16) πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις την περσινή σεζόν στην Ευρωλίκα με τους Βάσκους δείχνοντας την αγωνιστική του άνοδο και έτσι την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο έχει γίνει «μήλο της έριδος».

Αρχικά βρέθηκε πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Γερμανία και την Μπάγερν Μονάχου, ενώ και η Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει δείξει το δικό της ενδιαφέρον. Ωστόσο ο Πλέις δείχνει να δελεάζεται με την περίπτωση της Μπαρτσελόνα η οποία μετά την φυγή του Τζόει Ντόρσεϊ για τους Ρόκετς θέλει να αναπληρώσει το κενό, δημιουργώντας μια πανίσχυρη αεροπορία.

Το μπάι άουτ είναι μόλις στις 500 χιλιάδες ευρώ και δεν αποκλείεται η Μπάρτσα να τα καταβάλει και να δημιουργήσει τους δικούς της δίδυμους πύργους με Άντε Τόμιτς (2,15) και Τιμπόρ Πλέις (2,16).