Βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Eurocup έκανε η Χίμκι, η οποία επικράτησε με 76-75 στην Ισπανία της Βαλένθια, την οποία περιμένει για τη ρεβάνς στη Ρωσία (25/3).

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους για να πραγματοποιήσουν ένα δυνατό ξεκίνημα στο ματς. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αρκετά γρήγορα και το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε στο 20-17. Στη δεύτερη περίοδο οι Ρώσοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 35-41.

Στο δεύτερο μέρος η Βαλένθια δε μπήκε και πάλι πιο δυνατά με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και στο +13 (52-65). Ωστόσο με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, αφού μείωσε σε απόσταση αναπνοής δεν έχασε ποτέ ξανα την επαφή με το σκορ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το φινάλε. Στην κρίσιμή τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι είχαν το πλεονέκτημα να έχουν στις τάξεις τους τον περυσινό MVP του Final-4 της Euroleague, Tyrese Rice, ο οποίος ευστόχησε σε πολλά και κρίσιμα σουτ, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.

Ο ηγέτης της Χίμκι τελείωσε το ματς με 27 πόντους (6/6 βολές, 6/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35’43”! Για τους Ίβηρες, ο Σαμ Βαν Ρόσομ είχε 15 πόντους και 4 ασίστ.