Στον τελικό του γαλλικού πρωταθλήματος προκρίθηκε η Στρασμπούργκ, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Βιλερμπάν, με 73-52, στο 2ο παιχνίδι των ημιτελικών, ζευγαρώνοντας έτσι τις νίκες της. Εκεί θα συναντήσει την Ναντέρ, που είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ( θέση στην κανονική διάρκεια), αποκλείοντας στα πλέι οφ, την Γκραβελίν και την Σαλόν Σαονέ.

Στην περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα ισοβαθμώντας, σε 18-18. Στο 2ο δεκάλεπτο, η Στρασμπούργκ ανέβασε.. στροφές καταφέρνοντας να ξεφύγει στο σκορ με 7 πόντους (31-38 ημίχρονο). Στην επανάληψη, οι παίκτες της Βιλερμπάν δεν κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ (43-56 3η περίοδο), με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν εύκολα στην εκτός έδρας νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό του γαλλικού πρωταθλήματος.

Για τους νικητές, ξεχώρισαν ο Αλέξις (6 ριμπ., 2 ασίστ), ο Λούις (3 ριμπ., 3 ασίστ) και ο Ομερίκ (1 ριμπ., 2 ασίστ) με 14 πόντους ο καθένας.

Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν, ο Μίκαελ Τόμσον με 14 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο πρώηνερυθρόλευκος“, Άλεξ Άκερ πρόσθεσε 12 πόντους και 1 ριμπάουντ.