Η Λε Μαν σε έναν αγώνα άκρως απαγορευτικό για καρδιακούς, επικράτησε  της Βιλερμπάν με 71-70 χάρης σε τελευταίο εύστοχο σουτ δύο πόντων από τον Ροντρίγκ Μπομπουά, έτσι άρχισε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στα προημιτελικά του Γαλλικού πρωταθλήματος. Το ίδιο έκανε και το Στρασβούργο το οποίο βρέθηκε να χάνει ακόμα 7πόντους στο ημίχρονο, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει της Σαλόν Σαονέ με 65-62.

Η Λε Μαν η οποία έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο ακόμα και με 19 πόντους, τελικά επικράτησε με το αγχωτικό 71-70 και έκανε το 1-0 στην σειρά των προημιτελικών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ροντρίγκ Μπομπουά. Δεν ήταν μόνο το νικητήριο καλάθι, που πέτυχε για τη Λε Μαν, αλλά και η συνολική παρουσία του εντός παρκέ, καθώς είχε 30 πόντους με 11/13 δίποντα! Δεύτερος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σι Τζέι Ουάλας με 15 πόντους. Από την Βιλερμπάν ο Τρέντον Μίτσαμ ήταν εκείνος που ξεχώρισε με 15 πόντους.

Ενώ στο άλλο παιχνίδι της ημέρας το Στρασβούργο νίκησε την πολύ μαχητική Σαλόν Σαονέ, η οποία βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 7 πόντους στο ημίχρονο (32-39), αλλά τελικά η ομάδα του Βενσά Κολέ επικράτησε με 65-62.