Με ακόμα περισσότερες απώλειες θα παραταχθεί η Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ 2013, καθώς μετά τους Νοβίτσκι και Κεϊμάν θα απουσιάσουν επίσης οι Ντένις Σρέντερ και Έλιας Χάρις. Οι δύο παίκτες προτίμησαν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται ενόψει της νέας χρονιάς του NBA, μπαίνοντας κι αυτοί στη μεγάλη λίστα των απουσιών της φετινής διοργάνωσης.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι δύο παίκτες είχαν ανακοινωθεί στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της χώρας τους, δεν θα παρουσιαστούν τελικά καθόλου σε αυτή. Η γερμανική ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στήριξε τους δύο παίκτες της, τονίζοντας πως η ατομική τους βελτίωση μπορεί να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα και στην ίδια την Εθνική ομάδα σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Αμφότεροι σε δηλώσεις τους τόνισαν πως αυτή τους η απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη και στο μέλλον θέλουν να βοηθήσουν την Εθνική Γερμανίας να έχει σπουδαίες διακρίσεις στις διοργανώσεις που θα λάβει μέρος. Ταυτόχρονα δήλωσαν πως ελπίζουν να κατανοήσουν οι Γερμανοί φίλαθλοι τη σημασία που έχει να προετοιμαστούν αυτή την περίοδο καλά, ώστε να είναι έτοιμοι την επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ.

Θυμίζουμε ότι η Γερμανία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Γαλλία, Ουκρανία, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο, ενώ η ομάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο κι ο στόχος είναι το καλύτερο δυνατό.