Μετά τον Χοσέ Καλδερόν, ο Σέρτζιο Σκαριόλο μετρά άλλη μία απουσία, αναφορικά με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του να επιλέξει για την αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Εθνική Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ 2015. Ο τραυματισμός που υπέστη στον αριστερό του αστράγαλο ο Ρίκι Ρούμπιο, τον ταλαιπώρησε σε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν, αναγκάζοντάς τον να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου στις 13 Απριλίου. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, είναι να περιμένει να αναρρώσει οριστικά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ξεκινώντας τότε προπονήσεις για να επανέλθει και σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον 24χρονο παίκτη, αυτοί είναι και οι λόγοι που τον θέτουν εκτός εθνικής ομάδας για το φετινό καλοκαίρι, με τον κόουτς των «Φούριας Ρόχας» να οφείλει να αναζητήσει πλέον λύσεις για τη θέση του πλέι-μέικερ, όπου ήδη έχει δύο απώλειες. Ο ίδιος είπε ότι προτεραιότητα για φέτος, είναι να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει σταδιακά στα γνωστά του στάνταρ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν εγκαταλείπει τις εθνικές του υποχρεώσεις, εφόσον είναι υγιής στο μέλλον. Παράλληλα, μίλησε με πολύ καλά λόγια για συμπατριώτες του που αγωνίζονται στην ίδια, αναφέροντας μέχρι και τον εξαιρετικό φέτος Πάου Ρίμπας.

«Υπάρχουν οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιούλ που μπορούν να παίξουν στην ίδια θέση. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κι άλλες επιλογές όπως ο Πάου Ρίμπας, ο οποίος κάνει πολύ καλή χρονιά», επεσήμανε αρχικά ο Ρούμπιο, δείχνοντας ότι υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες λύσεις στο «1», για να συμπληρώσει λέγοντας:

«Πέρασα δυο εβδομάδες στο κρεβάτι, σε πλήρη ακινησία! Πλέον οποιαδήποτε κίνησή μου πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή. Η επέμβαση ήταν η μοναδική επιλογή. Ήλπιζα να αναρρώσω γρήγορα και να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα ωστόσο συνέχιζα να αισθάνομαι πόνο. Οι γιατροί στη Μινεσότα που εξήγησαν ότι έπρεπε να γίνει χειρουργείο. Αγωνίζομαι εφτά χρόνια στην Εθνική ομάδα. Έλειψα μόνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού δεν μπορούσα καλά-καλά να περπατήσω! Το ότι δεν θα παίξω φέτος, δεν σημαίνει ότι αποχωρώ από την εθνική ομάδα. Απλώς, πρέπει να αναρρώσω».