Καθαίρεση από τη θέση του αρχηγού της Μακάμπι Τελ Αβίβ για το υπόλοιπο της σεζόν (για πάντα θα προτείναμε εμείς), αποκλεισμός από όλες τις αναμετρήσεις μέχρι νεωτέρας, πρόστιμο 26.000 δολαρίων και κοινωνική εργασία στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ιερουσαλήμ, είναι η τιμωρία για τον Γκάι Πνίνι και τα όσα του χρέωσε ο Τζόναθαν Σκιόλντεμπραντ.  
 
Συγκεκριμένα ο Σουηδοισραηλινός, κατηγορεί τον Πνίνι πως του είπε τα εξής λόγια: “ευχήθηκε να πάθω καρκίνο στον εγκέφαλο εγώ και ο πατέρας μου και στη συνέχεια με “στόλισε” με ουκ ολίγες βρισιές.

Στην αρχή νόμισα ότι κατάλαβα λάθος, αλλά συνέχισε αυτές τις φυλετικές διακρίσεις καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είναι ανήκουστο ο αρχηγός της Μακάμπι Τελ Αβίβ να με κατηγορεί και να με βρίζει με τέτοιο τρόπο. Μιλάμε για έναν διεθνή Ισραηλινό παίκτη ο οποίος με αποκάλεσε Ναζί; Απαράδεκτο”.

Δυστυχώς, τα όλα όσα “μαρτύρησε” ο Σκιόλντεμπραντ για τον αντίπαλο – πρωτάκουστα η αλήθεια είναι – επιβεβαιώθηκαν μέσω των καμερών που υπήρχαν στο γήπεδο λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Η διοίκηση της Μακάμπι δεν άργησε καθόλου να ενεργοποιηθεί για το θέμα και έσπευσε εντός 24 ωρών να τιμωρήσει τον ανεκδιήγητο παίκτη της, που έθιξε με τα λόγια του αυτά και τον ίδιο τον σύλλογο, καθώς είχε την τιμή να φορά και το περιβραχιόνιο της και το αμαύρωσε.