Και η λίστα των μεγάλων απόντων συνεχίζεται…

Πολλοί είναι ήδη οι μπασκετμπολίστες που δε θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια των Εθνικών τους ομάδων για πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2015, την ώρα που ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκριματικοί αγώνες.

Τρεις ακόμη πολύ σημαντικοί παίκτες για τις χώρες τους, οι οποίοι θα απουσιάσουν, είναι οι Τίμπορ Πλάις, Γιαν Βέσελι και Τάμπο Σεφολόσα. Ο πρώτος κρίθηκε ανέτοιμος από τον προπονητή του στην Εθνική Γερμανίας, Έρικ Μούταπσιτς, καθώς έχει να αγωνιστεί δύο μήνες σε επίσημο ή φιλικό ματς και, ως εκ τούτου, δε βρίσκεται σε θέση να παίξει ούτε τώρα, ακόμη και σε παιχνίδι 5 εναντίον 5 στην προπόνηση!

Οι άλλοι δύο αποφάσισαν από μόνοι τους προληπτικά να μην εκτελέσουν τις εθνικές υποχρεώσεις τους, λόγω φόβου τραυματισμού που θα τους αφήσει πίσω εν όψει της επόμενης σεζόν στις ομάδες τους. Ο μεν Βέσελι επικαλείται τις μη «καθαρές» ιατρικές εξετάσεις και τις υποχρεώσεις του με την Φενέρμπαχτσε, ο δε Σεφολόσα δήλωσε πως επιθυμεί να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του με τους Ατλάντα Χοκς για την προσεχή σεζόν στο ΝΒΑ.

Επομένως, κανείς εκ των δύο δε θα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει την χώρα του, δηλαδή την Τσεχία και την Ελβετία αντίστοιχα.