Οι Έλληνες προπονητές συνεχίζουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό και, μάλιστα, δείχνουν να έχουν κατακτήσει ολοκληρωτικά… το Κατάρ! Εκτός από το γεγονός, ότι ο Βασίλης Φραγκιάς είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, εκεί βρίσκεται και ο Στέργιος Κουφός, ο οποίος με βοηθούς τους Θανάση Γιαπλέ και Βασίλη Μητσόπουλο, στέφθηκε προ ολίγου πρωταθλητής με την Αλ Ραγιάν, η οποία επικράτησε της Αλ Σαντ με 62-71 στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τη σειρά των τελικών και πήρε τον τίτλο.

koufos-qatar-titlos

Η εν λόγω ομάδα, επέστρεψε στον τίτλο αυτόν, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, καθώς το 2011-2012 είχε κατακτήσει τον 15ο της τίτλο. Το 16ο πρωτάθλημα της συλλογής της, μάλιστα, έρχεται να προστεθεί σε μια διοργάνωση που μετρά 36 χρόνια ζωής, κάτι που σημαίνει, ότι είναι και η πολυνίκης του θεσμού. Το «διπλό» επί της Αλ Σαντ, πάντως, χρειάστηκε να έρθει μέσα από ανατροπή, καθώς στο ημίχρονο το σκορ βρισκόταν στο 40-34. Με ένα εμφατικό επιμέρους σκορ 8-19 στην τρίτη περίοδο, όπου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο «πικ» της απόδοσής τους, πήραν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και δεν απώλεσαν το υπέρ τους προβάδισμα, μέχρι το φινάλε.

al-rayyan-titlos-3

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, ήταν ο Ντέιβον με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και τρία κλεψίματα, ενώ εντυπωσιακό double double 22 πόντων και 11 ριμπάουντ σημείωσε ο Ενγκομπό. Κορυφαίος των ηττημένων, ήταν ο Κονέ με ένα «σόλο» 14 πόντων, 19 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, για άλλη μια επιτυχία με τη «σφραγίδα» του ελληνικού μπάσκετ…

al-rayyan-tropaio-2