Με μία δυσάρεστη έκπληξη ήρθε σήμερα αντιμέτωπος ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία του επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών ξένων παικτών. Ο λόγος που η FIBA προχώρησε σε αυτό το μέτρο, αφορά εκκρεμότητες της διοίκησης προς παίκτες και Eurocup, τις οποίες ακόμη δεν έχει αποπληρώσει.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι της Σερβίας» οφείλουν χρήματα στους Ράσκο Κάτιτς και Μάρκο Σιμόνοβιτς, ενώ δεν έχουν αποπληρώσει πλήρως την Ευρωλίγκα για παλαιότερη συμμετοχή τους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωσή της. Παρά το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος της ομάδας Νεμπόισα Τσόβιτς έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό που λογικά ανησυχεί για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Αυτό που έγινε δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, τέτοια πράγματα γίνονται. Αυτά τα χρέη είναι από τη σεζόν 2013/14. Αφορούν χρήματα που οφείλονται στους Ράσκο Κάτιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς και στο Eurocup. Υπάρχει ένα πλάνο εξυγίανσης στην ομάδα και με αυτό προχωρούμε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους της ομάδας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανησυχούν, καθώς θα κάνουμε τα πάντα για να λύσουμε το πρόβλημα που προέκυψε», ανέφερε συγκεκριμένα.