Εντυπωσιακά ξεκίνησε την καριέρα του ως head coach στην Ροβινάρι ο Γιάννης Διαμαντάκος, ο οποίος μετά την αποχώρηση του Αντώνη Κωνσταντινίδη, ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα τόσο στο πρωτάθλημα Ρουμανίας, όσο και στο Fiba Europe Cup.

Ο πρώην προπονητής του Αγρινίου, στο πρώτο του παιχνίδι για το εγχώριο πρωτάθλημα είδε την ομάδα του να επικρατεί της πρωτοπόρου Τάργου Μούρες με 88-80, ενώ χθες (6/1) στο Πιτέστι οδήγησε την ομάδα του στη νίκη στο Fiba Europe Cup με 78-68 επί της Γαλλικής Χάβρης, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Η ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου στηρίζεται στους πρώην «Έλληνες» ΛαΜοντ Μακ (19 π. – photo) ο οποίος έχει περάσει δυο φορές από την ΑΕΚ, Καλίστους Εζιούκου (10 π., 10 ριμπ.) ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Πανελευσινιακό και Ρέθυμνο, ενώ εξαιρετικοί είναι και οι Αμερικανοί Τζαμάρ Ντίγκς (1,88 – 27 ετών, 15 π., 9 ριμπ.) και Πόρτερ Τρούπε (1,96 – 32 ετών, 17 π., 10 ασίστ), ο οποίος αγωνίζεται για έξι χρόνια στην Ρουμανία, ενώ και οι δυο έχουν περάσει από το Κυπριακό πρωτάθλημα.

mack-lamont-rovinari-havre

Δείτε το video της νίκης της Ροβινάρι με την Χάβρη: