Την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα του Ιράν και συγκεκριμένα στην Πετροχίμι πήρε ο Σάνι Μπετσίροβιτς. Ο 31χρονος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού επέλεξε να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να μη φημίζεται ιδιαίτερα για το επίπεδο του, ωστόσο όσο και να φαίνεται περίεργο οι συνθήκες εκεί και συγκεκριμένα στην Πετροχίμι είναι επαγγελματικές και επιτρέπουν σε παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία να εργαστούν έχοντας μόνο το μπάσκετ στο μυαλό τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη φανέλα της Πετροχίμι έχουν φορέσει οι Σμους Πάρκερ (πρώην παίκτης του Αρη) και ο γίγαντας των 2μ.30 Σλάβκο Βράνιες. Προτού δεχθεί την πρόταση της ιρανικής ομάδας ο Σλοβένος γκαρντ, είχε απορρίψει προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, έχοντας κατά νου να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Μπενετόν, όμως η ομάδα του Τρεβίζο κατέρρευσε όταν η Pro Gest, βασικός χορηγός της αποσύρθηκε.

Επιπλέον, ο Μπετσίροβιτς προέρχεται από χειρουργική επέμβαση και ίσως μία από τις σκέψεις του θα ήταν να δοκιμάσει την κατάσταση του σε ένα πρωτάθλημα που οι αντίπαλοί του σίγουρα θα περάσουν δύσκολες στιγμές…