Παρελθόν από τη Φενέρμπαχτσε αποτελεί και επισήμως ο Άντριου Γκάουντλοκ, έπειτα από την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τουρκικής ομάδας της οψιόν αποδέσμευσης του Αμερικανού άσου. Αποχωρεί για ΝΒΑ ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ερωτηματικό ο Νίκος Ζήσης.

Εκτός πλάνων ενόψεις της επόμενης σεζόν έθεσε τον Άντριου Γκάουντλοκ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έδειξε πως είχε συμβιβαστεί με το στυλ παιχνιδιού του Αμερικανού γκαρντ, όχι όμως και με την νοοτροπία του εκτός γηπέδου. Έτσι, αποφάσισε να μην τον κρατήσει στο δυναμικό της ομάδας και του χρόνου.

“Το νέο σύστημα του Ομπράντοβιτς δεν περιλαμβάνει τον Άντριου Γκάουντλακ. Αποφασίσαμε να μην ενεργοποιήσουμε την οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του. Ενδεχομένως, ο Ζοτς να θέλει να φτιάξει μια δυνατότερη ομάδα. Δεν ξέρω τον ακριβή λόγο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του παίκτη, Ομέρ Ονάν.

Για τον έτερο πελάτη του Νίκο Ζήση, αρκέστηκε να πει το εξής: “κανείς δεν θέλει να δει τον Ζήση να φεύγει. Όταν τον προσλάβαμε, δεχθήκαμε έντονη αρνητική κριτική, αλλά εκείνος ήταν που μας οδήγησε στο Φάιναλ Φορ”

Παράλληλα, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του NBA. O Σέρβος άσος και MVP της φετινής Euroleague ενημέρωσε τη Φενέρμπαχτσε πως θα ενεργοποιήσει τη σχετική οψιόν που προβλέπεται στο συμβόλαιό του, πληρώνοντας τη ρήτρα αποδέσμευσης.