Στα ίσα έφερε τη σειρά η Καντού, η οποία πήρε και το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της (81-73), επιστρέφοντας για τα καλά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η επικράτηση της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι ήρθε πολύ πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αφού η διαφορά στην τέταρτη περίοδο έφτασε και τους 17 πόντους. Πλέον, οι έδρες της σειράς θα εναλλάσσονται (2-2-1-1-1 το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ), μέχρι μία από τις δύο ομάδες να φτάσει πρώτη τις 4 νίκες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, κυρίως χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα (έβγαλαν εκτός κλίματος αγώνα τον Ντατόμε), μέσα από την οποία βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα και ένα ασφαλές προβάδισμα 15 πόντων (43-28). Αντιθέτως οι παίκτες της Ρόμα, οι οποίοι ήταν πολύ άστοχοι (14/31δ, 3/11τρ, 10/19β), δεν έβρισκαν τις λύσεις για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, μειώνοντας στους δέκα πόντους (58-48) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και τους 17 πόντους για τους γηπεδούχους, αλλά η Ρόμα δεν το παράτησε κι εκμεταλλευόμενη τη χαλάρωση των γηπεδούχων μείωσε στους πέντε πόντους στο τελευταίο λεπτό. Η Καντού όμως δεν είχε σκοπό να… αυτοκτονήσει κι έτσι δίκαια ήρθε η τελική επικράτηση για την ομάδα του ομοσπονδιακού μας προπονητή.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Βαρέζε – Σιένα (1-2)
Ρόμα – Καντού (2-2)