Τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι ανακοίνωσε κι επίσημα η ιταλική ομοσπονδία πριν από λίγη ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της. Η συμφωνία ήταν δεδομένη εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας μάλιστα επιβεβαιωθεί κι από τις δύο πλευρές. Ο Ιταλός τεχνικός πρόκειται να εργαστεί στην Εθνική ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια σε… “full time” ρυθμούς, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα δεν θα δουλέψει σε κάποιο σύλλογο παράλληλα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο πρώην προπονητής των Σιένα και Φενέρμπαχτσε είναι αφοσιωμένος στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, που θα γίνει το Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Σλοβενίας και στο οποίο η ιταλική ομάδα έχει πολύ υψηλές βλέψεις. Μάλιστα, αυτό που τον απασχολεί είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Μάρκο Μπελινέλι, για τον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά θα μιλήσει ακόμα μία φορά μαζί του για να δει αν θα βοηθήσει την Εθνική Ιταλίας στο ερχόμενο τουρνουά.

Θυμίζουμε ότι η ιταλική ομάδα βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο μαζί με την Εθνική μας ομάδα και τις Φινλανδία, Τουρκία, Σουηδία και Ρωσία. Δείτε αναλυτικά τους παίκτες της προεπιλογής του Σιμόνε Πιανιτζιάνι εδώ.