Ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη καριέρα στην Κίνα και τους Τσόνγκινγκ Φλάι Ντράγκονς, ο Γιάννης Ράπτης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ασιατική χώρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η απόφασή του αυτή να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του (είχε υπογράψει για 1+1 χρόνια πέρυσι) αφορά καθαρά προσωπικούς του λόγους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνεργασία με τον Ντράγκαν Ράτσα, ο ταλαντούχος Έλληνας κόουτς είχε καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα ισάριθμες φορές στην κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Αυτό, μάλιστα, το πραγματοποίησε σημειώνοντας το μεγαλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, με 16-4 την πρώτη σεζόν και 17-3 τη δεύτερη! Αργότερα, στην τελική κατάταξη, κατέλαβε τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, κατακτώντας το δικαίωμα συμμετοχής στο χειμερινό πρωτάθλημα της CBA.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο Ράπτης φεύγει από την Κίνα έχοντας «στεφθεί» πρωταθλητής με τη Σιτσουάν Πρόβιντενς στο πρωτάθλημα κάτω των 22, δικαιώνοντας τότε απόλυτα την επιλογή του Ντράγκαν Ράτσα.

Ο συγκεκριμένος τεχνικός επιστρέφει στην πατρίδα μας με τις καλύτερες αναμνήσεις από την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, ελπίζοντας πως η δουλειά που έκανε εκεί να βρει ανταπόκριση εδώ, μιας και όσα πέτυχε είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Με λίγα λόγια, ο ίδιος εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο τους Έλληνες προπονητές στην ήπειρο της Ασίας.