Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ηττήθηκε στην έδρα της Νες Ζιόνα με 72-71, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Ισραήλ. Αυτή είναι η 2η ήττα για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και βρίσκεται στην 10η θέση με ρεκόρ 1-2, ενώ οι γηπεδούχοι συνεχίζουν από την 2η με ρεκόρ 2-1.

Οι παίκτες της Νες Ζιόνα μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και κατάφεραν να προηγηθούν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 21-14. Στη συνέχεια η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αντέδρασε, ανέβασε την απόδοση της και πέρασε μπροστά στο σκορ, για το 33-34. Στην επανάληψη, οι “κίτρινοι” συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (47-51 3η περίοδος), αλλά οι γηπεδούχοι στην τέταρτη περίοδο έφτασαν στη μεγάλη νίκη με εύστοχο τρίποντο του πρώην άσου του ΚΑΟΔ, Πρέστον Νόουλς, διαμορφώνοντας το τελικό 72-71!

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αγωνίστηκε μόνο για τρία λεπτά χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι στον αγώνα. Πρώτος σκόρερ με πολύ καλή εμφάνιση για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Σον Τζέιμς ο οποίος πραγματοποίησε νταμπλ-νταμπλ με 26 πόντους (9/12 δίπ., 8/10 β.) και 18 ριμπάουντ!

Ο Πρέστον Νόουλς έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τους νικητές, σημειώνοντας 22 πόντους.