Να ρίξει την αυλαία της μεγάλης καριέρας του με τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του αποφάσισε ο Ματίας Σμόντις. Ο Σλοβένος φόργουορντ/σέντερ “υπέκυψε” στις πιέσεις των ανθρώπων της Κρκα υπογράφοντας συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με την ομάδα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Ο ίδιος μιλώντας για την επιλογή του ξεκαθάρισε πως “για μένα αυτή ήταν η μοναδική επιλογή. Τα χρήματα είναι δευτερευούσης σημασίας. Η άφιξή μου στην Κρκα είναι αυτό που έπρεπε να κάνω και θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα της καριέρας μου”.

Οι Σλοβένοι παλεύουν για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του EuroChallenge, αλλά θα αναγκαστούν να τα καταφέρουν χωρίς τον Σμόντις, ο οποίος θα επιστρέψει στη δράση μέσα στον Ιανουάριο. Παρόλ’ αυτά, η εμπειρία και η ποιότητά του είναι δύο στοιχεία μείζονος σημασίας για την Κρκα στην προσπάθεια που κάνει τη φετινή σεζόν προκειμένου να πετύχει την υπέρβαση τόσο στις εντός όσο και στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις της.

Ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, δεν θα βοηθήσει μόνο ως παίκτης την αγαπημένη του ομάδα. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα αθλητικά του παπούτσια και φορώντας κοστούμι, πλέον, θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις και από άλλο πόστο.

“Όχι από αυτό του προπονητή”, πάντως, όπως δήλωσε και ο ίδιος θέλοντας να… καθησυχάσει τον Αλεκσάντερ Σέκουλιτς που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον πάγκο της Κρκα.