«Ανάσα» πήρε η Σεβίλλη, πετυχαίνοντας με 79-81 απέναντι στην Φουνενλαμπράδα την πρώτη της νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα, ύστερα από τέσσερις ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι παίκτες του Λουίς Κασιμίρο κατάφεραν με «ψυχή» να πάρουν το πρώτο «ροζ φύλλο αγώνα», με τον Ομπραντόιρο πάντως να έχει πιο εύκολο έργο, όπως δείχνει και το τελικό 81-68 επί της Χιπουσκόα.

Αρχικά, η Σεβίλλη κατάφερε να φύγει νικήτρια καταφέρνοντας να ανατρέψει την εις βάρος κατάστασή της στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Εκεί, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να ελέγχουν την κατάσταση, προηγούμενοι με 70-64 και έχοντας τα ηνία για αρκετό διάστημα, μετά τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Με τους Σάντσεθ και Άντερσον, ωστόσο, να το παίρνουν πάνω τους, οι Ανδαλουσιανοί επέστρεψαν και με επιμέρους 3-13 που «επισφραγίστηκε» από τρίποντο του δεύτερου, αλλά οι αντίπαλοί τους δεν το έβαλαν κάτω. Με δίποντο του Γιόσιμ, η Φουνελαμπράδα ισοφάρισε σε 77-77 με ένα λεπτό να απομένει, ωστόσο ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Μπάλβιν. Με τέσσερις προσωπικούς πόντους, καθόρισε ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Ο Γιόσιπ μείωσε σε 79-81, αλλά ο Πόποβιτς δεν ακολούθησε το παράδειγμά του, προκειμένου να στείλει το ματς στην παράταση.

Σάντσεθ και Νάχμπαρ ήταν εξαιρετικοί για τη Σεβίλλη, πετυχαίνοντας από 16 πόντους, με τον Μπάμφορθ να προσθέτει άλλους 15 πόντους με πέντε ριμπάουντ. Ο Γιόσιπ με 18 και 6 ριμπάουντ διακρίθηκε για τους ηττημένους, όπως και ο Έρνεστ Σκοτ με 17 πόντους.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι, η Ομπραντόιρο συνάντησε αντίσταση από την Χιπουσκόα για ουσιαστικά ένα δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο, ξεκίνησε η… παράσταση νίκης, με επιμέρους σκορ 16-10 που της έδωσε τον πρώτο λόγο (33-25). Δεν άργησε, μάλιστα, να φτάσει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, μην έχοντας πρόβλημα να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα και να διατηρηθεί μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα.

Σε «οργιώδη» βραδιά βρέθηκε ήταν ο Τάιλερ Χος για τους νικητές, σκοράροντας 19 πόντους, ενώ ο Βαζίνσκι πρόσθεσε 17 πόντους, με τον Καλοιάρο να έχει 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Εξαιρετικός για την Χιπουσκόα ήταν ο γνώριμός μας από τη θητεία του στον Πανιώνιο, Λάντον Μίλμπερν με 19 πόντους, ενώ 16 πόντους πέτυχε ο Τσέμι Ουρτασούν.