Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί ο αρχηγός της Βίρτους Ρόμα, Λουίτζι Ντατόμε, με αποτέλεσμα ήδη να έχουνε αρχίσει τα δημοσιεύματα κι οι φήμες για το που θα συνεχίσει την καριέρα του την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται προσγειωμένος δηλώνοντας αφοσιωμένος αυτή τη στιγμή στην ομάδα του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως προτιμάει να είναι πρωταγωνιστής σε μία ομάδα Ευρωλίγκας, παρά στον πάγκο μίας ομάδας από τον “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ.

Ο 25χρονος φόργουορντ  έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του αλλά έχει συμφωνήσει προφορικά με τον πρόεδρο, Κλαούντιο Τότι, ότι σε περίπτωση που τον θέλει κάποια ομάδα από το ΝΒΑ, να έχει την επιλογή να πάει αν τον ενδιαφέρει η πρόταση. Ο Ντατόμε είναι ο μοναδικός παίκτης της Ρόμα που έχει σίγουρο συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά.

Ο Ιταλός παίκτης, ο οποίος σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά (53%δ, 44,6%τρ, 96,4%β), έχει οδηγήσει την ομάδα του στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος μπροστά από Σιένα, Καντού και Μιλάνο. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν η Ρόμα έχει το χαμηλότερο μπάτζετ από τότε που την ανέλαβε ο Τότι.

Αναλυτικότερα, ο Ιταλός σταρ έχει 16,3 πόντους (53%δ, 44,6%τρ, 96,2%β), 5,5 ριμπάουντ, 1,6 ασσίστ, 1,2 κλεψίματα, ένα κόψιμο σε 31,6 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, ενώ έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια.

“Το κλειδί της επιλογής που έκανα το περασμένο καλοκαίρι ήταν ότι ξεκίνησε κάτι καινούργιο με τους σωστούς ανθρώπους. Ο Αμπεράνι, σαν γενικός δευθυντής, ο Καλβάνι προπονητής κι ο Καρότι στο γραφείο Τύπου. Αν είμαι ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, τότε πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Την επόμενη σεζόν; Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε γι αυτό. Έχω ακόμα έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου. Όταν η σεζόν άρχισε αποφάσισα να μείνω εδώ αυτό τον χρόνο.

Κάποιος προσπάθησε να με υπογράψει αλλά θα μιλήσω με τον Τότι στο τέλος της σεζόν. Θα εξετάσω όλες τις επιλογές μου. Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο να είμαι ένας παίκτης του ΝΒΑ, που θα είναι συνέχεια στον πάγκο, και στο να είμαι σημαντικό μέλος μιας ομάδας της Ευρωλίγκα, σαφώς και προτιμώ το δεύτερο.

Αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ποέτα κι ο Γκίγκλι προσπάθησαν να με πείσουν να υπογράψω στη Μπολόνια αλλά δεν αισθάνθηκα ότι το να φύγω θα ήταν η σωστή επιλογή για μένα και την καριέρα μου” δήλωσε ο Ντατόμε.