Παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ που θα γίνει το 2015 σε τέσσερις χώρες και σε συνολικά σε πέντε πόλεις. Η κατάσταση στην Ουκρανία υποχρέωσε τη FIBA Europe να τους πάρει την διοργάνωση. Προκρίθηκε η λύση να «απλωθεί» το τουρνουά σε τέσσερις χώρες, οι οποίες θα μοιραστούν το κόστος. Η κλήρωση θα γίνει στην Disneyland στο Παρίσι!

Γερμανία, Κροατία, Λετονία και Γαλλία θα φιλοξενήσουν από έναν όμιλο στο Βερολίνο, στο Ζάγκρεμπ, στη Ρίγα και στο Μονπελιέ αντίστοιχα. Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί στη Λιλ. Εδώ υπάρχει μία ακόμη αλλαγή, καθότι η δεύτερη φάση πλέον δεν θα έχει νέους ομίλους αλλά απευθείας πλέι-οφ με τις 16 καλύτερες ομάδες της α’ φάσης.

Το εντυπωσιακότερο όλων των νεωτερισμών του Ευρωμπάσκετ 2015 είναι ότι οι αγώνες της τελικής φάσης θα γίνουν στο Grand Stade Pierre Mauroy της Λιλ. Δηλαδή θα διεξαχθούν σε γήπεδο ποδοσφαίρου το οπόιο Κατασκευάστηκε για το Euro 2016 και παραδόθηκε μόλις το 2012. Το Pierre Mauroy έχει τη δυνατότητα να κλείνει με συρόμενη οροφή και ταυτόχρονα να «κρύβεται» ο χλοοτάπητας για να προστεθεί παρκέ, μπασκέτες ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ ικανό να φιλοξενήσει περίπου 30.000 θεατές.
 
Επίσης η FIBA Europe έδωσε στις τέσσερις χώρες που αποδέχθηκαν να βοηθήσουν στην διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ και ένα μπόνους. Δηλαδή οι συνδιοργανώτριες χώρες είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν έναν αντίπαλο στον όμιλό τους.
 
Η Γαλλία επέλεξε την Φινλανδία, η Κροατία την Σλοβενία, η Γερμανία την Τουρκία και η Λετονία την γειτονική της Εσθονία…με όλες τις ομοσπονδίες να σκέφτονται με το οικονομικό όφελος, καθώς οι χώρες που διάλεξαν έχουν την δυνατότητα να μετακινήσουν μεγάλη μερίδα οπαδών στα γήπεδα τους. 
 
Τα γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης:
 
1ο γκρουπ: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία
 
2ο γκρουπ: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία
 
3ο γκρουπ: Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
 
4ο γκρουπ: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία
 
5ο γκρουπ: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία
 
6ο γκρουπ: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία
 
 
Αναλυτικά οι όμιλοι :
 
1ος ΟΜΙΛΟΣ (Μονπελιέ): Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία.
 
2ος ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο): Γερμανία, Ισπανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Ισλανδία.
 
3ος ΟΜΙΛΟΣ (Ζάγκρεμπ): Κροατία, Σλοβενία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ολλανδία.
 
4ος ΟΜΙΛΟΣ (Ρίγα): Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία.
 

Το πρόγραμμα της Εθνικής:

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
Σκόπια – Ελλάδα

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα – Κροατία

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
Γεωργία – Ελλάδα

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα – Σλοβενία

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα – Ολλανδία.