Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Γαλατασαράι, μετά την επικράτησή της με 85-66 επί της Τραμπζονσπόρ για την 16η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. Νίκη και για την Καρσίγιακα (77-59 τη Μπεσίκτας), η οποία έφτασε τις τρεις συνεχόμενες, σ’ ένα… επεισοδιακό ματς.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 16ης “στροφής”, η Γαλατά νίκησε εύκολα την Τραμπζονσπόρ και συνέχισε την ανοδική της πορεία. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκιουλέρ με 19 πόντους, με τον Μίτσοβ να προσθέτει 17. Από την Τραμπζονσπόρ, ξεχώρισε ο Στιπάνοβιτς με 16 πόντους.

Με νίκη συνέχισε την πορεία της στην τουρκική λίγκα και η Καρσίγιακα, επικρατώντας με 77-59 επί της Μπεσίκτας, σ’ ένα ματς που “σημαδεύτηκε” από επεισόδια. Πιο συγκεκριμένα, οπαδοί των φιλοξενουμένων πέταξαν πυρσό μες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί για μισή ώρα περίπου. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα δεν δυσκολεύθηκαν να φτάσουν στη δέκατη νίκη τους, κάτι που τους διατηρεί στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Γκάμπριελ και Άιβερσον ήταν οι πρωταγωνιστές των νικητών με 17 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χάμιλτον με 12.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
 
Σάββατο 30/01
Γαλατασαράι-Τραμπζονσπόρ 85-66
Μπουγιουκτσεκμετσέ-Τουρκ Τέλεκομ 64-70
Γεσιλγκιρεσούν-Ουσάκ Σπορτίφ 85-100
Πινάρ Καρσίγιακα-Μπεσίκτας 77-59
 
Κυριακή 31/01
Μπάνβιτ-Ιστανμπούλ ΒΒ
Άνκαρα-Φενερμπαχτσέ
Νταρουσάφακα-Γκαζιαντέπ
 
Δευτέρα 01/02
Κόνιασπορ-Αναντολού Εφές