Με το δεξί ξεκίνησε τα προημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε της Ομπραντόιρο εντός έδρας με 90-75. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 17 πόντους (10/10β)σε 28 λεπτά συμμετοχής, ενώ πολύ καλός ήταν κι ο πολυτιμότερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος για τη φετινή χρονιά, Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος είχε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 3 πόντους (25-22), αλλά η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ανέβασε την απόδοσή της και με ένα εντυπωσιακό σερί 28-11 στη δεύτερη περίοδο, έβαλε τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο για μία πολύ άνετη επικράτηση. Στην επανάληψη το μόνο, που κατάφερε η Ομπραντόιρο ήταν να κρατήσει τη διαφορά σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ ο προπονητής της Ρεάλ είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

Εκτός από τους Μίροτιτς και Φερνάντεθ, πολύ καλοί ήταν κι οι Ροντρίγκεθ (15π) και Ρέγες (11π), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τυνήσιος σέντερ, Σαλά Μεζρί, για τον οποίο ενδιαφέρονται κιόλας οι Μαδριλένοι (υπάρχει η φήμη ότι έχει κλείσει ήδη στη Ρεάλ), με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 22 λεπτά αγώνα.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
1.Ρεάλ Μαδρίτης – Ομπραντόιρο (1-0)
2.Κούτχα Λαμποράλ – Γκραν Κανάρια (1-0)
3.Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο (1-0)
4.Βαλένθια – Σαραγόσα (1-0)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Νικητής 1 – Νικητής 4
Νικητής 2 – Νικητής 3