Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ δημοσίευσε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της έναν οδηγό για την επιστροφή στην δράση.

Τον οδηγό αυτό με τίτλο «Return to Basketball-Restart Guidelines for National Federations» σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, που θέλησε να στείλει το μήνυμά του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μπάσκετ εξαιτίας της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γενικός της Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής:

«Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω την Ιατρική Συμβουλευτική Επιτροπή της FIBA για τον COVID-19, την Επιτροπή της FIBA και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την εξαιρετική τους δουλειά, τον επαγγελματισμό τους και που συνεχίζουν να προστατεύουν τις Εθνικές Ομοσπονδίες, τους παίκτες, τους παράγοντες και τους οργανωτές των events.

Η σειρά των οδηγιών που δόθηκαν είναι πολύ σημαντικές για την μπασκετική κοινότητα ώστε να επιστρέψει στην δράση. Σε όλους λείπει το άθλημα μας εξαιτίας της κατάστασης που σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19 και η FIBA παραμένει δεσμευμένη για ένα ασφαλές περιβάλλον στην Return to Basketball».

Από την πλευρά του ο Dr Harcourt είπε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκ μέρους της Ιατρικής Επιτροπής της FIBA θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στην παγκόσμια μπασκετική κοινότητα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η FIBA δουλεύει ακατάπαυστα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία των Ομοσπονδιών, των παικτών και των παραγόντων».

Tags:
FIBA