Όπως είχαμε γράψει την περασμένη Παρασκευή 31/05, οι διοικούντες της Κούτχα Λαμποράλ, σχεδίαζαν μεγάλες αλλαγές για την επόμενη χρονιά. Η πρώτη, μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα από την ισπανική ομάδα και είναι η απομάκρυνση του προπονητή, Ζαν Τάμπακ. Ο Κροάτης τεχνικός, είχε αντικαταστήσει στην μέση της χρονιάς τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και με την αλλαγή αυτή να μεταμορφώνει προς το καλύτερο την πορεία της ομάδας.

Προκρίθηκε στο Top-16 της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε στα πλέι οφ, από την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3-1 νίκες). Στο ισπανικό πρωτάθλημα, οι εμφανίσεις της ήταν ανάλογες, τερματίζοντας στην θέση, πάνω από την Μπαρτσελόνα και κάτω από την 1η Ρεάλ Μαδρίτης. Στα πλέι οφ όμως και την προημιτελική φάση, αποκλείστηκε από την Γκραν Κανάρια (2-1 νίκες), ενώ είχε το πλεονέκτημα της έδρας της, απογοητεύοντας τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας. που είχαν υψηλές απαιτήσεις.

Ήδη το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τον πάγκο της Κούτχα Λαμποράλ, είναι ο Σλοβένος, Γιούρι Ζντόβτς, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και απολύθηκε λίγο πριν από το τέλος της χρονιάς.