Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια της φετινής σεζόν, η Βαλένθια κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Μπιλμπάο και να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Ισπανίας. Ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε το ματς αυτό, ήταν τρομερός και σίγουρα εντάσσεται μέσα στα πιο αγχωτικά… τελευταία λεπτά της φετινής σεζόν, με όλα να κρέμονται από μία «κλωστή», για να κριθεί τελικά το ματς από μία περιφορά της μπάλας εκ των φιλοξενουμένων, με τους Βάσκους να μην μπορούν να κάνουν φάουλ.

Οι συγκινήσεις, όμως, δε σταμάτησαν εκεί. Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Μπιλμπάο «λύγισαν», με την τρομερή προσπάθεια που κατέβαλαν στη διάρκεια όλης της αγωνιστικής πεεριόδου να μην επιβραβεύεται από μία μεγάλη πρόκριση. Κάπως έτσι, αρκετοί εξ αυτών δάκρυσαν. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν οφείλεται μόνο στον προαναφερθέντα παράγοντα του αποκλεισμού, αλλά και στην αντίδραση των φιλάθλων τους. Οι τελευταίοι, τους επεφύλασσαν ένα μεγάλο χειροκρότημα συνεχίζοντας να τραγουδούν και δημιουργώντας ένα απίστευτο σκηνικό.

Ένα σκηνικό από «άλλο πλανήτη», όπως είναι αυτός του ισπανικού πρωταθλήματος, αν κρίνουμε και από τα δικά μας (δυστυχώς μεν, αληθώς δε) δυστυχή δεδομένα…