Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική στην Ιταλία με τη Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα να είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού απέκτησε απόσταση δύο βαθμών από τη δεύτερη Σάσαρι, 5 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης έχει μπει για τα καλά κι η Ρόμα, η οποία έχει 17 νίκες έναντι 18 της Σάσαρι, που έκανε δύο συνεχόμενες ήττες.

Στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν Μιλάνο, Καντού και Σιένα. Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Αρμάνι Μιλάνο των Φώτση και Μπουρούση καθώς επικράτησε εκτός έδρας της δεύτερης Σάσαρι, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την ιταλική ομάδα μετά και τα τελευταία γεγονότα. Πάντως, καμία ομάδα δε μπορούμε να πούμε ότι είναι φαβορί για την τέταρτη θέση, καθώς κι οι τρεις είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και παρουσιάζουν πολύ μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους.

Από κει και πέρα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας γίνεται… χαμός κι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η προτελευταία Σκαβολίνι έχει 8 νίκες, μόλις μία λιγότερη από την ιστορική Βίρτους Μπολόνια και δύο από τις Αβελίνο, Κρεμόνα, Μοντεγκρανάρο και Μπρίντιζι.

Οι κορυφαίοι της αγωνιστικής στην Ιταλία:
Σκόρερ:
Πούλεν (Μπολόνια): 34 πόντους
Λάνγκφορντ (Μιλάνο): 26 πόντους
Μπελ (Ρέτζιο Εμίλια): 24 πόντους
Ντ.Ντίνερ (Σάσαρι): 23 πόντους
Ρέινολντς (Μπρίντιζι): 22 πόντους

Συνολική αξιολόγηση:
Κίνσεϊ (Πεζαρο): 30 μονάδες
Λάνγκφορντ (Μιλάνο): 29 μονάδες
Πουλεν (Μπολόνια): 29 μονάδες
Τ.Ντίνερ (Σάσαρι): 27 μονάδες
Τ.Μπελ (Ρέτζιο Εμίλια): 26 μονάδες

Ριμπάουντ:
Λαβάλ (Ρόμα): 18 ριμπάουντ
Ζέλοβατς (Καζέρτα): 12 ριμπάουντ
Στιπάνοβιτς (Κρεμόνα): 12 ριμπάουντ
Μπρούνερ (Ρέτζιο Εμίλια): 11 ριμπάουντ
Ρόμπινσον (Μπρίντιζι): 10 ριμπάουντ

Ασσίστ:
Γκριν (Βαρέζε): 6 ασσίστ
Τζόνσον (Μπιέλα): 6 ασσίστ
Γκριν (Μιλάνο): 6 ασσίστ
Βιτάλι (Κρεμόνα): 5 ασσίστ
Τ.Ντίνερ(Σάσαρι): 5 ασσίστ