Ολική ανατροπή είχαμε στην υπόθεση της μεταγραφής του Γιοτάμ Χαλπερίν, καθώς μέχρι χθες ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θεωρούνταν σίγουρος για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ η Χάποελ Ιερουσαλήμ βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την μεγάλη… αρπαγή!

Ο 29χρονος κόμπο γκαρντ επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από 5 συνεχόμενα χρόνια σε Ελλάδα, Ρωσία και Γερμανία για λογαριασμό της νέας ομάδας του Αμάρ’ε Στούνταμαϊρ, ο οποίος έχει ως στόχο να την κάνει να πρωταγωνιστήσει αρχικά στο Ισραήλ και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Ισραηλινός παίκτης θα προτιμήσει απ ότι φαίνεται την Χάποελ Ιερουσαλήμ γιατί θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα απ ότι στη Μακάμπι. Βέβαια, η “ομάδα του λαού” δεν εξέφρασε ποτέ δημόσια τη θέλησή της να αποκτήσει τον Χαλπερίν και μένει να δούμε αν θα υπάρχει κάποιο ακόμα επεισόδιο στην ιστορία ή ο Ντέιβιντ Μπλατ θα στραφεί σε άλλες λύσεις για την περιφέρεια της ομάδας του…

Την περσινή χρονιά ο Γιοτάμ Χαλπερίν αγωνίστηκε στην Μπάγερν Μονάχου υπό τις οδηγίες του Σλέτισλαβ Πέσιτς, έχοντας κατά μέσο όρο 5,4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2,5 ασσίστ.