Πριν από εννέα ημέρες, με αφορμή τη μετακίνηση του Ανδρέα Γλυνιαδάκη στην Αστάνα του Καζακστάν, είχαμε γράψει ένα κείμενο με τίτλο “Το ελληνικό μπάσκετ εξαπλώνεται“. Στο κείμενο, πέραν του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, αναφέραμε επίσης των Κώστα Φλεβαράκη που ανέλαβε τη Μπράουνσβαϊγκ, τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο που συνεχίζει στη ρουμάνικη Τανγκοβίστε και τον Αρη Λυκογιάννη ο οποίος θα κάτσει στο “τιμόνι” της Σόλνα Βίκινγκ.

Σήμερα (21/06) επισημοποιήθηκε και η πρόσληψη του Κώστα Κεραμιδά στη γυναικεία ομάδα της Σόλνα, η οποία θα έχει δύο Έλληνες προπονητές στο αντρικό και γυναικείο τμήμα αντίστοιχα!

Κάποιοι έσπευσαν να μας λοιδωρήσουν για εκείνο το κείμενο, όμως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Χθες (20/06) άλλωστε ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη από τη Λιμόζ, στην οποία μάλιστα ο “δράκος” θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Νίκο Λινάρδο, με την επιστροφή του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία να στηρίζεται σε… ελληνικές βάσεις

Η εξάπλωση είναι ήδη μεγάλη και βρισκόμαστε μόλις στον Ιούνιο. Το ελληνικό στοιχείο ενδέχεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, δείγμα του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες παίκτες και προπονητές.