Η Ναντέρ κέρδισε χθες την Στρασμπούργκ, 83-77, κάνοντας το 3-1 στην σειρά των τελικών και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικούς! Η ομάδα – έκπληξη του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην θέση της βαθμολογίας και κατάφερε να αποκλείσει διαδοχικά, την Γκραβελίν (2-0) στα προημιτελικά και την και περσινή πρωταθλήτρια, Σαλόν Σαονέ (2-0) στα ημιτελικά, με μειονέκτημα έδρας! Όλα αυτά και ενώ είχε κερδίσει την άνοδο της στην PRO A, από την PRO B, πριν δύο χρόνια (2011)!

Μία ομάδα, με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ του γαλλικού πρωταθλήματος (περίπου 1.000.000 ευρώ), κατάφερε φτάσει στον τίτλο, βάζοντας τα… γυαλιά στην περσινή πρωταθλήτρια Σαλόν Σαονέ, την Γκραβελίν και την Στρασμπούργκ, όπου όπως αποδείχτηκε είχαν τα χρήματα αλλά όχι την… ομάδα!

Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, αναδείχθηκε ο Ντέιβιντ Λάιτι, ο οποίος ξεχώρισε και πάλι στο χθεσινό τελευταίο και νικηφόρο παιχνίδι για την Ναντέρ, με 21 πόντους 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 39’ συμμετοχής.