Ο «πόλεμος» μεταξύ της FIBA και των ομάδων που αποφάσισαν να συμφωνήσουν με την Ευρωλίγκα, για να συμμετάσχουν στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο στις αντιδράσεις των ομοσπονδιών των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες είχαν δεχθεί το «τελεσίγραφο» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αφού οι Σέρβοι αποφάσισαν πρώτοι να διαγράψουν τις ομάδες του Eurocup, οι Ισπανοί, οι Σλοβένοι και η ΕΟΚ τάχθηκαν στο πλευρό της FIBA, θέλοντας να γλιτώσουν την αποβολή των εθνικών τους ομάδων.

Στο δρόμο αυτό βρίσκεται και η λιθουανική ομοσπονδία, η οποία δείχνει να επιλέγει επίσης να… πάρει τα μέτρα της, προκειμένου η εθνική ομάδα να μη βρεθεί εκτός διεθνών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα, είναι πολύ κοντά στο να διαγράψει τη Λιέτουβος Ρίτας από τις εγχώριες διοργανώσεις!

Όπως αποκαλύπτει Λιθουανός δημοσιογράφος, οι αρχές του μπάσκετ της χώρας είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν την επιλογή της εν λόγω ομάδας, να αγωνιστεί στο Eurocup, προσθέτοντας άλλη μία ομάδα που μπορεί να κληθεί να πληρώσει το τίμημα των επιλογών της.