Σε ένα ματς, όπου η ίδια ξεχείλιζε από πάθος και ενέργεια, η Βαλένθια «κατακερμάτισε» την Μπαρτσελόνα με 93-73, με τους «Μπλαουγκράνα» να είναι… εξαφανισμένοι από το παρκέ στην τελευταία περίοδο, και τους γηπεδούχους να παίρνουν μία σπουδαία νίκη, στη «μάχη» για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα, καθώς και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα σε αυτήν. Και δεν κατάφερε απλά να κερδίσει, αλλά να ξεπεράσει μάλιστα και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, όπου οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει με 19 πόντους (76-57).

Η εικόνα των πρώτων 26 λεπτών της αναμέτρησης, πάντως, δεν προμήνυε τέτοια κατάληξη. Οι παίκτες του Κάρλες Ντουράν, είχαν μόνιμα στο πρώτο ημίχρονο, το προβάδισμα στο σκορ, με το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ όμως να μην τους επιτρέπει να πάρουν κάποια αξιοσημείωτη διαφορά. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην «Μπάρτσα» να πρηγηθεί στις αρχές της τρίτης περιόδου, με 46-50 και να δείχνει να ελέγχει την αναμέτρηση, όμως οι «Νυχτερίδες» αντέδρασαν άμεσα και στο 29ο λεπτό, έφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (65-54), με καλάθι του Λόντσαρ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 66-60, αλλά οι βάσεις φαίνεται να είχαν ήδη μπει για τη Βαλένθια (68-60 στο 30′). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με επιμέρους σκορ 25-13, έκανε… ό,τι ήθελε τη «ζαλισμένη» αντίπαλό της, με το αποτέλεσμα αυτό να τη διατηρεί ισόβαθμη στην έκτη θέση με τη Λαμποράλ Κούτσα και τη Σαραγόσα.

Ο Πάου Ρίμπας, ήταν ασταμάτητος για τους νικητές, έχοντας 18 πόντους, με 5/5 τρίποντα, καθώς και 6 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Αγκιλάρ, με 17 πόντους και 4/4 τρίποντα! Ο Βαν Ρόσομ, με τη δική του σειρά, σημείωσε 13 πόντους και 7 ασίστ, ενώ Ντούμπλιεβιτς και Λόντσαρ, πρόσθεσαν 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τους ηττημένους, ΝτεΣόν Τόμας και Τζάστιν Ντόλμαν διασώθηκαν, με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι 8 πόντοι, με 2/4 τρίποντα, και οι 7 ασίστ του Ναβάρο, επίσης δεν έφτασαν.

Οι παίκτες της Βαλένθια, έτσι, έδωσαν αφορμή για έξαλλους πανηγυρισμούς στο κοινό τους, οι οποίοι τους επεφύλασσαν απίστευτη ατμόσφαιρα, και μάλιστα ήδη πριν καν… μπουν στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, καθώς σε κάθε θέση, στις εξέδρες, υπήρχε χαρτί, όπου αναγραφόταν η φράση «Orgullosos de nuestro equipo», δηλαδή «Υπερήφανοι για την ομάδα μας».

valencia-orgullosos

 

Ενδιαφέρον, είχε επίσης η υποδοχή του Τζάστιν Ντόλμαν, ο οποίος πέρυσι είχε μεγαλουργήσει με την φανέλα των «Νυχτερίδων». Ο Αμερικανός «αστέρας» της Μπαρτσελόνα, πλέον, κατά την παρουσίαση της φιλοξενούμενης αντιπάλου, έγινε δεκτός με επευφημίες από όλο το γήπεδο.