Ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για τα χρήματα (240.000 ευρώ) που του χρωστάει η πρώην του ομάδα, Μπιλμπάο, για τα οποία δεν του έχουν κάνει ούτε κουβέντα μήνες τώρα, αλλά και στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία.

Για την κατάσταση με την πρώην ομάδα του: “Ο ατζέντης μου είχε καλή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας. Πήγα και φτάσαμε στους τελικούς της ACB, παίξαμε στην Ευρωλίγκα και φτάσαμε και στους τελικούς του Eurocup. Ήθελαν να μείνω, αλλά υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Υπήρχαν καθυστερήσεις έξη μηνών και δεν έχω πάρει ακόμα 240.000 ευρώ. Στην αρχή τα χρήματα καθυστερούσαν 2-3 μήνες, αλλά πέρσι πολύ περισσότερο. Όλοι έχουμε οικογένειες και πράγματα να πληρώσουμε κάθε μήνα. Δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή την κατάσταση, αλλά και άλλοι πρώην συμπαίκτες. Κάποιοι έχουν πάρει μέρος αυτών των χρημάτων. Είχαμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της ομάδας.

Άρχισα να μιλάω με τον δικηγόρο μου στην Ισπανία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Περίμενα μία κλήση από άνθρωπο της Μπιλμπάο, αλλά κανένας δεν μου τηλεφώνησε για να μου πει τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα. Ο ατζέντης μου έστειλε 2-3 μέιλ για να τους ρωτήσει κι εκείνοι είπαν ότι θα με πληρώσουν όταν θα έχουν τα λεφτά. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό γι’ αυτούς. Με βοήθησαν, έδωσα τα πάντα στην ομάδα, απλά περίμενα κάτι διαφορετικό από εκείνους. Έχω οικογένεια, σπίτι, πράγματα να πληρώσω. Είναι Οκτώβρης και περιμένω από τα μέσα Ιουνίου ένα τηλέφωνο“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας διεθνής.

Για την σελίδα στην καριέρα του: “Είχα μία πολύ καλή πρόταση από την Εφές, ο Οκτάι Μαχμούτι μου είπε ότι με θέλει κι ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Μάλιστα, είμαι πολύ κοντά στην Ελλάδα και την πόλη μου, μόλις 30 λεπτά με πτήση από Κωνσταντινούπολη. Θα δω πως θα πάνε τα πράγματα στην Τουρκία και αν θα μπορώ να επιστρέψω το καλοκαίρι στην Τουρκία. Είχα πρόταση από την Κάχα Λαμποράλ, αλλά ξέρετε πως είναι τα πράγματα μεταξύ του Μπιλμπάο και της Βιτόρια. Είϊχα και πολύ καλή πρόταση από τη Ρωσία, ωστόσο επέλεξα την Εφες“, δήλωσε ο Κώστας Βασιλειάδης.