Παρίσι, Βρυξέλλες, Νίκαια, Κωνσταντινούπολη, Μόναχο… Η λίστα των ευρωπαϊκών πόλεων, οι οποίες έχουν γίνει θύματα επιθέσεων, με κύρια αιτία τη θρησκεία, μοιάζει να μην έχει τελειωμό, με την πρωτεύουσα της Βαυαρίας να βιώνει χθες τελευταία (22/7) τον τρόμο από τρεις δράστες. Μαζί με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, εναντίον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, έχουν φέρει ολόκληρη την Ήπειρο σε μεγάλη αναταραχή και η επ’ αόριστον αναβολή του Ευρωμπάσκετ U18 της Σαμψούντας δεν είναι το μοναδικό αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών.

Μία ακόμη διοργάνωση, η μεγαλύτερη στον πλανήτη για το λεγόμενο streetball, το οποίο αναμενόταν να διεξαχθεί στο Παρίσι, αναβάλλεται εξαιτίας των φετινών τρομοκρατικών επιθέσεων. Η διοργανώτρια αρχή του Quai 54, ανακοίνωσε πως για λόγους ασφαλείας, με την αστυνομία ουσιαστικά να μην είναι ικανή να φυλάξει ικανοποιητικά το μέρος, όπου θα διεξαγόταν το τουρνουά, δεν μπορεί να το αφήσει τώρα να ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα βέβαια, προχωρά στην αναβολή της διοργάνωσης, με αφορμή τα γεγονότα της Νίκαιας, θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της γαλλικής πόλης. Η αναβολή αυτή, είναι επίσης επ’ αόριστον και οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν το πότε θα διεξαχθεί η διοργάνωση, χωρίς πάντως να θέτουν κάποιο χρονικό ορίζοντα.