Σε αντίθεση με τον ελληνικό τελικό που προσπαθούμε όλοι να ξεχάσουμε, στην Ισπανία οι διακρίσεις αθλητών και ομάδων συνεχίζονται, ανακοινώνοντας η ισπανική λίγκα την κορυφαία πεντάδα του Κόπα Ντελ Ρέι.

Πιτ Μάικλ (Μπαρτσελόνα): Πολυτιμότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα στον τελικό με την Βαλένθια. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει παραμένει όμως παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα του Πασκουάλ.

Μαρσελίνιο Χουέρτας (Μπαρτσελόνα): Ο πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα έκανε ένα σπουδαίο Κόπα Ντελ Ρέι δίνοντας συνολικά 25 ασσίστ σε 3 παιχνίδια(8,3 ανα παιχνίδι) ενώ σκόραρε και 13 πόντους στον τελικό.

Τσάβι Ρέι (Γκραν Κανάρια): Είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για την σπουδαία χρονιά που πραγματοποιεί η Γκραν Κανάρια. Δεν κατάφερε να την πάει στον τελικό, έκλεψε όμως τις εντυπώσεις.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα): Ήταν σπουδαίος τόσο απέναντι στην πρώην ομάδα του στον προημιτελικό όσο και στον ημιτελικό με τους οικοδεσπότες της Κάχα Λαμποράλ με 65% στα δίποντα.

Βίτορ Φαβεράνι (Βαλένθια): Έδωσε στην ομάδα του δύναμη κι ενέργεια οδηγώντας την μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ήταν πολύ δύσκολο απέναντι στην ποιοτικότερη και τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω Μπαρτσελόνα.