Στο ξεκίνημα της σεζόν, λίγοι πίστεψαν τους ανθρώπους της Καρσίγιακα, όταν έθεσαν ως στόχο να ανταγωνιστούν τους «μεγάλους» του τουρκικού πρωταθλήματος. Να μπουν, δηλαδή, ανάμεσα στην πολυεκατομμυριούχα Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την πολλά υποσχόμενη για το μέλλον Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και την ισχυρή στην αρχή και πάντα υπολογίσιμη Γαλατάσαραϊ του Εργκίν Αταμάν. Στηριζόμενοι σε αρκετούς Τούρκους, με τη βοήθεια έμπειρων Αμερικανών παικτών με γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μπορεί να έθεσαν ψηλά τον πήχη αλλά τα λόγια τα άφησαν στη συνέχεια… για τους υπόλοιπους.

Η σκληρή δουλειά της ομάδας της Σμύρνης, όμως, είναι πολύ κοντά στο να ανταμειφθεί. Κόντρα στην «πολλή» Φενέρ, ξεκίνησε την ημιτελική σειρά ως αουτσάιντερ, αλλά κάθε άλλο παρά με τον τρόπο που επιβάλλει αυτός ο χαρακτηρισμός, αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της «Fenerbahce Ulker Arena». Δίνοντας μεγάλη «μάχη» σε όλο τον αγώνα, κατάφεραν να προηγούνται με 83-85 τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Άντριου Γκάουντλακ να βρίσκεται στη γραμμή των βολών. Ο ίδιος αστοχεί, αλλά εκεί είναι ο Βέσελι για να σπρώξει την μπάλα στο καλάθι, εκμεταλλευόμενος την επαφή με τον αντίπαλό του, από την οποία πήρε πλεονέκτημα. Αμφιλεγόμενη φάση που δεν ξέρουμε αν θα είχαν την ίδια (μη) αντίδραση οι διαιτητές, αν συνέβαινε με τους ρόλους αντεστραμμένους.

Η Καρσίγιακα, όμως, δεν τα παράτησε. Συνέχισε να παλεύει στην παράταση και τα κατάφερε. Ο Μπόμπι Ντίξον κερδίζει φάουλ στα 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με δύο βολές διαθέσιμες και το σκορ στο 96-95 υπέρ της Φενέρ. Πιο ξεκάθαρο φάουλ γίνεται, βέβαια, με την επαναφορά να μην έχει γίνει ακόμη αλλά οι διαιτητές δεν μπορούν να αφήσουν ατιμώρητο δύο φορές τον Σιπάχι.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ψύχραιμος και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πρέπει να ευστοχήσουν με επαναφορά από τη βασική γραμμή στην τελευταία επίθεση. Η άμυνα των παικτών του Σαρίτσα, όμως, είναι «ψυχωμένη», βγαλμένη από σεμινάριο για «ειδικές καταστάσεις» και η ψυχή της Καρσίγιακα κερδίζει… τα λεφτά της Φενέρμπαχτσε, η οποία είναι κοντά στην πλήρη αποτυχία, μετά την απώλεια του κυπέλλου Τουρκίας και της Ευρωλίγκα, μιας και στο Final-4 δεν… εμφανίστηκε ποτέ! Ολόκληρη η σεζόν κρίνεται για την ίδια, πρωτίστως στο αυριανό δεύτερο παιχνίδι, όπου η Καρσίγιακα έχει μοναδική ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σειρά και να φτάσει στους τελικούς.