Η Βαλένθια κατάφερε με δεύτερο «μπρέικ» στην έδρα της Μπιλμπάο να ολοκληρώσει υπέρ της μία σειρά που είχε… μόνο εκτός έδρας νίκες και να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Ισπανίας, όπου θα βρει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Για να φτάσει, όμως, στο τελικό 70-71 έπρεπε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση πριν το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Και κάτι τέτοιο έγινε σε ένα ανεπανάληπτο «θρίλερ» που συνέβη σε αυτό το τελευταίο λεπτό.

Με το σκορ στο 67-66, η άμυνα των Βάσκων έχει ξεχάσει μόνο του τον Πάου Ρίμπας στο «φτερό». Ο Βαν Ρόσομ βλέπει το λάθος και δίνει την πάσα στο συμπαίκτη του, με εκείνον να ευστοχεί από τα επτά περίπου μέτρα. Ο Ραούλ Λόπεθ αστοχεί σε δικό του σουτ τριών πόντων στα 45 δευτερόλεπτα, αλλά ο Ερβέλ είναι για να πάρει το φάουλ και το επιθετικό ριμπάουντ. Θα αστοχήσει και στις δύο βολές, αλλά ο Άλεξ Μουμπρού θα φωνάξει δυναμικά «παρών» για να πάρει το ριμπάουντ και το φάουλ σκοράροντας εν τω μεταξύ. Με την εύστοχη βολή του, θα δώσει νέο προβάδισμα στην Μπιλμπάο με 70-69.

Όλα αυτά, με 42.2″ να έχουν μείνει στο ρολόι, αλλά η τελευταία κουβέντα ανήκει στις «Νυχτερίδες». Ο Ρίμπας κερδίζει φάουλ σε μπάσιμό του και αποδεικνύεται ψύχραιμος για να διαμορφώσει το 70-71 από τη γραμμή των βολών. Στην επόμενη επίθεση, ο Μουμπρού θέλει πάλι να το πάρει πάνω του, αλλά η επιλογή του είναι μάλλον «τραβηγμένη». Οι συμπαίκτες του δεν κάνουν φάουλ με το που παίρνουν οι παίκτες της Βαλένθια το ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να γυρίσουν την μπάλα σε όλο το γήπεδο και κάπως έτσι να γραφεί ο επίλογος της σειράς.

 

//

¡El último minuto del partido de hoy!

[CAS] El último minuto del partido de hoy. ¡Qué nervios![VAL] L’últim minut del partit de hui. Quins nervis![ENG] Today’s last minute. What a thriller!

Posted by Valencia Basket Club on Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015