Φαίνεται πως το δέος που προκαλεί η αποσυρμένη φανέλα με το νούμερο 11 του Άρβιντας Σαμπόνις, έφερε και άκρως θετική «αύρα» στους παίκτες της Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί τελείωσαν ένα εξαιρετικό “Akropolis Cup” με μία μεγαλειώδη νίκη με 65-49 απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενους τους φιλάθλους τους.

Αυτό το κατάφεραν, βέβαια, κυριαρχώντας προοδευτικά στον αγωνιστικό χώρο μετά από μία πολύ καλή πρώτη περίοδο των Ρώσων, στην οποία προηγήθηκαν με 13 (10-23). Με άμυνα από «γρανίτη», αλλά και με τους αντιπάλους τους να… πελαγοδρομούν επιθετικά, οι παίκτες του Κράπικας ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και σταδιακά έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην τελική τους επικράτηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κουμπάν σκόραρε μόλις 9 πόντους στο δεύτερο, 7 στο τρίτο και 10 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήτοι 26 πόντοι σε 30 ολόκληρα λεπτά!

Δύο λεπτά πριν το τέλος, μάλιστα, η διαφορά είχε φτάσει τους 21 (65-44), όμως κάπου εκεί η ομάδα του… βοηθού Γιασικεβίτσιους «έσβησε τις μηχανές» της, έχοντας αντιληφθεί το εξαιρετικό ματς που είχε ήδη πραγματοποιήσει. Από την άλλη, ο κόουτς Μπαζάρεβιτς είδε όλα τα αρνητικά σημεία της ομάδας, που καλύφθηκαν στην εντέλεια χθες με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ, να βγαίνουν ξαφνικά στην επιφάνεια και να του προκαλούν προβληματισμό εν όψει της προσεχούς σεζόν σε ρωσικό πρωτάθλημα και Eurocup.