Ξέσπασε η Ρόμα στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια, συντρίβοντάς της με 82-58, κι ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Πλέον οι επόμενοι δύο αγώνες μεταφέρονται στην έδρα της Ρέτζιο Εμίλια. Θυμίζουμε ότι στο ιταλικό πρωτάθλημα οι σειρές κρίνονται στις 4 νίκες (στα πρότυπα του ΝΒΑ).

Το παιχνίδι αυτή τη φορά ήταν εντελώς διαφορετικό από το πρώτο, όταν κι οι φιλοξενούμενοι έκαναν το μπρέικ, κερδίζοντας 70-58. Οι παίκτες της Ρόμα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να κάνει για δεύτερη συνεχή φορά τη ζημιά εκτός έδρας, παίρνοντας από τα πρώτα λεπτά τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι, με τη διαφορά στους 20 πόντους, έκαναν συντήρηση δυνάμεων κι απλά διατήρησαν τη διαφορά του πρώτου μέρους, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να σκέφτονται το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντατόμε με 20 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αντονούτι με 10 πόντους σε 25 λεπτά αγώνα.

Στο άλλο παιχνίδι, η Σάσαρι αξιοποίησε στο απόλυτο την έδρα της, κερδίζοντας και στον δεύτερο αγώνα την Καντού με 83-78. Οι γηπεδούχοι έκαναν έτσι το 2-0 και πήραν σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά ο αγώνας ήταν ντέρμπι, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν πολύ καλή κι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, δείχνοντας ικανή να σπάσει την έδρας της δεύτερης καλύτερης ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μάλιστα η Καντού προηγήθηκε ακόμα και με 8 πόντους στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, η τελευταία περίοδος όμως ήταν καταστροφική, αφού δέχθηκε 35 (!) πόντους και μοιραία ηττήθηκε. Κορυφαίοι για τη Σάσαρι ήταν τα αδέρφια Ντίνερ (20π ο Τράβις, 18π ο Ντρέικ), ενώ από την ομάδα του ομοσπονδιακού μας προπονητή πολύ καλός ήταν ο Ράγκλαντ με 24 πόντους σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Τα αποτελέσματα:
Σάσαρι – Καντού 83-78
Ρόμα – Ρέτζιο Εμίλια 82-58

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών (Στις 4 νίκες):
1.Σάσαρι – Καντού (2-0)
2.Ρόμα – Ρέτζιο Εμίλια (1-1)
3.Βαρέζε – Βενέτσια (1-0)
4.Μιλάνο – Σιένα (1-0)